СЕОСКЕ СПОРТСКЕ ИГРЕ СРБИЈЕ У СУПСКОЈ

Сеоске спортске игре шести пут у Србији четврти пут у Ћуприји. Може се слободно рећи да се ова популарна манифестација афирмисала у моравским селима где сада добија свој прави домет. Ову констатацију већине наших саговорника одличном организацијом реализује Месна заједница Супска, која је играма дала посебан печат подижући их на ново „више од спорта“.

Спортски савез Србије је главни организатор. Према речима њиховог представника Петра Шундића, задуженог за регуларност такмичења, циљ игара је постигнут. Широм Србије укључује се све више села, све је више такмичара, а за ових шест година спорт и физичка култура доживели су свој процват, баш у селима која су била организатори. Победник учествује на државном такмичењу. Награда је спортски терен. Овога пута за одбојку – рекао је Шундић.

Такво мишљење имају и представници Спортског савеза Ћуприје који су својом логистиком и људством на терену од првог дана ове манифестације.

Крајњи бенефит је популаризација спорта и физичке културе. Учешћем у овој и манифестацијама сличног карактера општина Ћуприја види могућност промоције спортско – рекреативног, манифестационог и верског туризма. Овакав предан рад препознат је од многих институција државног значаја па је Ћуприја редовно на мапи дешавања различитог карактера, о чему говори и Владимир Васиљевић, заменик председнице општине. Баш овог викенда одржава се Боградски манифест, где је присутна наша Туристичка организација, затим Такмичење дечијих фолклорних ансамабала Поморавског округа, па етно манифестација у Вирину и Сеоске спортске игре у Супској. У већину тих дешавања Ћуприја је укључена од њиховог оснивања – рекао је Васиљевић.

Супска је подигла стандарде органијзације. Наредних година очекује се учешће и осталих месних зајендица, јер како рече заменик Васиљевић, мештани сами треба да препознају своје жеље и могућности. Ми смо ту да такве ствари подржимо и дамо им на значају. Бенфит је заједнички. Управо то десило се на сеоским спортским играма у Супској.

This slideshow requires JavaScript.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП