Органска производња је будућност

Уколико имају намере да своје производе извозе у иностранство, нарочито у земље западне Европе, произвођачи јагода пре свега треба да воде рачуна о томе да је плод који пласирају на тржиште здравствено безбедан, а не само здрав. То значи да српска јагода, која се већ продаје у Русији и Црној Гори, не сме да садржи већу концентрацију одређених материја од дозвољене, јер у супротном неће бити погодна за пласман на то тржиште. Органска производња јагодичастог воћа је будућност, и то је циљ коме би сви требало да тежимо, могло се чути на стручном предавању за произвођаче јагода, које је у сали фонда ПИО организовало удружење “Румена јагода” из Ћуприје.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.