ДИРЕКТОР НСЗ У ПОСЕТИ ФИРМИ “ТЕСТЕРАЛ” ЈАГОДИНА

У циљу промоције виртуелног Сајма запошљавања и програма усмерених ка подстицању запошљавања и стварања повољног пословног амбијента, директор Националне службе за запошљавање Зоран Мартиновић обишао је производне погоне фирме “Тестерал” у Јагодини. “Велико је задовољство видети да у доба пандемије постоје компаније које су стабилне и које и у овим отежаним условима бележе раст у производњи и које не само да не отпуштају него и запошљавају нове кадрове. Тржиште рада у Србији је стабилно а наш главни циљ је да смањимо број лица која се налазе на евиденцији незапослених те се надамо да ће предстојећи виртуелни Сајам запошљавања који ће бити одржан 20. маја од 10 до 17 часова значајно утицати на то, истакао је овом приликом директор Националне службе за запошљавање.

Ово је први виртуелни Сајам запошљавања и надамо се да ће бити успешан као и сви досадашњи сајмови које смо организовали и одржавали у стандардном облику. Потребу за запошљавањем нових радника до сада је исказало 70 послодаваца који су огласили око 2.800 слободних радних места. Могућност да се укључи у комуникацију са послодавцима и на овај начин пронађе запослење имаће око 7.500 незапослених лица. До сада је на пређашњим сајмовима запошљавања које је НСЗ организовала учествовало преко 1.900 послодаваца. Имали смо преко 60.000 хиљада лица која су присуствовала сајмовима а њих 13.300 пронашло је посао.

Фирма “Тастерал” је породична фирма и већ две денеције слови за једног од највећих произвођача и увозника алуминијумске и ПВЦ столарије у земљи. Сања Станимировић, генерални директор фирме “Тестерал” истиче да је прошла година била једна од успешнијих година за ову компанију те да је захваљујући програму “Моја прва плата” на различитим пословима ангажовано 11 лица.

Прошле године смо започели велику инвестицију која ће ове године бити комплетирана. Приводимо крају радове на проширењу производних капацитета фирме на 1000 квадрата а до краја године биће изграђено додатних 2.000 квадрата производних погона, што са собом повлачи и отварање нових радних места. очекујемо да у наредних 6 месеци до годину дана запослимо још 30 до 40 нових радника. Фирме “Тестерал”и “СТС” груп до сада су у више наврата користиле различите програме ангажовања радника преко НСЗ а веома смо задовољни новозапосленим радницима у оквиту пројекта “Моја прва плата”.

Поред ових програма, фирма “Тестерал” сваке године расписује и конкурс за доделу стипендија студентима Машинског факултета који ће након завршених студија моћи да рачунају на место у овој успешној компанији, истиче директорка Сања Станимировић и додаје да ће на предстојећем виртуелном Сајму запошљавања ова компанија понудити посао машинбраварима као и две позиције за радно место пројект менаџера и пројектанта.

This slideshow requires JavaScript.

 

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП