72. Уличне трке меморијал “Aлександар Петровић”

Победник 72. Уличне трке меморијал “Aлександар Петровић” у конкуренцији сениора, на 3000 метара, је Кенијац Џоел Маина Мванги. Други је био његов сународник Вајклиф Кипкорир Бивот, док је трећи на циљ стигао Мађар Ласло Грегор.

Код атлетичарки победу је однела наша Амела Терзић, друга је била Зита Качар из Мађарске, а трећа Велентина Кирјарскаја из Украјине.

Ова трка носи назив “Мирослав Трле Павловић”, по ћупријској легенди, прваку државе на у дугим пругама и маратону.

Од Ћупричана истакли су се млади Алекса и Срећко Милановић, који су у својој конкуренцији били први и други.

Велики број посетилаца поздравио је легенду стоног тениса Драгутина Шурбека, најтрофејнијег спортисту Југославије, који је специјално за ову прилику дошао из Загреба. Од атлетичара, гости 72. Уличне трке били су репрезентативац Емир Бекрић, спринтерска легенда Исмаил Мачев, непревазиђени дугопругашки рекордер Дане Корица и наша Вера Николић.

Први пут у Ћуприји био је и бивши атлетичар, гост из Хрватске Ђани Ковач, учесник две олимпијаде. И ове године гост ћуприје био је професор Мацел Вучетић из Кутине.

Организатори 72. Уличне трке “Меморијал Александар Петровић” били су Спортски савез Ћуприје и омладински атлетски клуб “Морава”. Покровитељ је општине Ћуприја.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП