АКАДЕМСКА ГОДИНА ПОЧЕЛА И ЗА СТРУКОВНЕ МЕДИЦИНСКЕ СЕСТРЕ

На Академији васпитачко-медицинских струковних студија – одсек Ћуприја свечаном доделом индекса нова академска година званично је почела и за 52 студента на смеру Струковна медицинска сестра.

За разлику од њихових колега које су свој бруцошки статус зарадиле још 1. октобра, неблаговремена предаја документације за акредитацију студијског програма од стране претходног руководства струковне медицинске сестре коштала је двомесечног кашњења са уписом – каже професорка Биљана Илић, руководилац одсека у Ћуприји.

Због свега тога ове године смо уписали мање студената у односу на уписну квоту и сви су у статусу самофинансирајућих, али је веома важно да смо успели да одржимо континуитет на овом смеру.

У првом уписном року на четири смера Академије васпитачко-медицинских нструковних студија – одсек Ћуприја уписана су 172 студента, па ће тако са нових 52 прву годину струковних студија похађати укупно 224 академца. Према речима Биљане Илић, због великог интересовања школа је успела да распише и конкурс за трећи уписни рок на прву годину мастер студија.

 

 

Овај медијски пројекат је суфинансиран средствима општине Ћуприја. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.