АСФАЛТ У СТАРОМ СЕЛУ ЗА КРАЈ УСПЕШНЕ ГРАЂЕВИНСКЕ СЕЗОНЕ

Старо село једно је од најразуђенијих села у општини Ћуприја и са Бигреницом има нешто више од 50 километара локалног пута. Током протеклих година путна инфраструктура је због саме конфигурације терена најчешће реконструисана посипањем туцаника и тампонирањем, али је добар део деоница и асфалтиран. Жила куцавица, како мештани зову главни пут од пута Виногради-Кованица до села, након прошлогодишње реконструкције клизишта и асфалтирања приступне деонице у дужини од 600 метара, асфалтом је пресвучен у дужини од 900 метара. Вредност инвестиције је око четири милиона динара, а планирано је да наредне грађевинске сезоне укупно буде асфалтирано 3,5 километра ове путне деонице – изјавио је обилазећи радове Дејан Ристић, директор ЈКП “Равно 2014.”

Грађевинска сезона је, упркос тешкој години због пандемије коронавируса, била успешна. Реализовали смо готово све зацртане планове и програме у области изградње и одржавања путних праваца по селима и у граду. Наравно, посла још увек има, па је у току припрема планова за наредну годину. Када је асфалтирање улица у граду у питању, добар део послова је одложен, док се не заврше радови на замени секундарне водоводне мреже. За општину Ћуприја то ће бити један од финансијски и пројектно захтевнијих послова, за чију реализацију очекујемо помоћ од Канцеларије за јавна улагања.

Асфалтирањем пута у Старом селу завршава се овогодишња грађевинска сезона, а према речима директора Ристића, ове године у оквиру послова на санацији и реконструкцији некатегорисаних путева у општини Ћуприја урађено је више од 20 километара путева.

Ову грађевинску сезону обележили су и инфраструктурни радови на опремању нове индустријске зоне ”Добричево”, који су се огледали у максималној ангажованости свих расположивих техничких и људских ресурса Јавног комуналног предузећа. Приведени су крају радови на изградњи прикључног потисног цевовода са растеретном комором и црпном станицом за обезбеђивање уредног водоснабдевања Ћуприје, насеља Добричево и Индустријског парка “Добричево”, у зони изградње фабрике “СМП аутомотив”, а грађевинска оператива предузећа активно је учествовала и у свим осталим пословима како у опремању индустријске зоне тако и за самог иностраног инвеститора.

This slideshow requires JavaScript.

 

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП