БЕСПЛАТНЕ ЗБИРКЕ ПИТАЊА ЗА ПРИЈЕМНИ ИСПИТ ЗА БУДУЋЕ БРУЦОШЕ

Ученици заинтересовани за упис Академије васпитачко-медицинских струковних студија, одсека у Ћуприји, од недавно на интернет сајту ове образовне установе могу да се пријаве за добијање збирке питања за припрему пријемног испита.

Пошто немамо могућност за директан контакт са будућим студентима, одлучили смо се за овакав начин промоције. Довољно је да кандидат попуни електронски образац на сајту школе, након чега ће му, зависно од тога за који смер је исказао интересовање, путем мејла бити послата збирка за пријемни испит. Судећи по интересовању за припремни материјал, мислим да ћемо и ове године имати успешан упис – каже Биљана Илић, руководилац ћупријског одсека Академије васпитачко-медицинских струковних студија.

Због познатих епидемиолошких околности настава и вежбе се одвијају на даљину. Тренутно уживо спроводимо само испитне рокове, али чим ситуација то буде дозволила вратићемо студенте у учионице –  објашњава Биљана Илић.

Настава се одржава онлајн, преко Гугл учионице, тако да имамо сталну комуникацију са студентима. У једном тренутку смо изводили наставу уживо у кабинетима, али смо од тога одустали након погоршања епидемије. Тако смо почели и овај семестар, али надамо се да ће се то до краја академске године променити.

Наши студенти често показују своју хуману страну, која је, уосталом, у складу са њиховом професијом. Тако је и дошло до сарадње са локалном самоуправом, па пет наших студенткиња активно помаже особљу Дома здравља у спровођењу вакцинације – са поносом истиче Биљана Илић.

Након што буде завршен процес акредитације и реакредитације смерова који је у току, ученици ће за своје будуће занимање моћи да изаберу смер Струковна медицинска сестра, Струковна медицинска сестра-бабица, Струковни фармацеут, Струковни медицински радиолог и Струковни физиотерапеут.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП