ЋУПРИЈА ДОБИЛА УДРУЖЕЊЕ ЗА ЗАШТИТУ ЖИВОТИЊА

У Ћуприји је недавно основано Удружење за заштиту животиња “Равно Штит”.

“Наш циљ је брига о власничким и напуштеним псима, али и о осталим угроженим животињама. Удружење има подршку од Друштва за заштиту животиња и природе “Ђурђево”, које нам пружа финансијску помоћ за акцију бесплатне стерилизације паса. Убрзо ћемо направити и програм за мачке, а у плану је налажење простора у коме ће животиње, након интеревенција, бити смештене до опоравка”, изјавила је Јасмина Маринковић, из Удружења за заштиту животиња “Равно Штит”.

Удружење је остварило сарадњу са локалном самоуправом и ЈП “Зоохигијена”, које обавља попис животиња на територији општине Ћуприја. “Зоохигијена има добар регистар власничких и напуштених животиња и знају на којим локацијама се налазе пси, тако да нам је сарадња са њима од велике користи у овом послу”, додала је.

Наше удружење је настало захваљујући добровољним прилозима грађана, које ћемо и надаље прикупљати на три локације: у пет шопу “Оскар”, вет шопу “Савић” и фотографској радњи “Фото Бата”, као и на рачун удружења који ће накнадно бити објављен на фејсбук страници Удружења “Равно Штит”, рекла је Јасмина Маринковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.