ЋУПРИЈСКИМ МАЛИШАНИМА СЕ ДОПАДА Е-ВРТИЋ

Након проглашења ванредног стања Предшколска установа “Дечија радост” са радом је наставила на даљину. Њихови васпитачи за кратко време су успели да савладају обуку за рад путем онлајн платформи, а усавршавању је допринело редовно праћење интернет семинара (тзв. “вебинара”), као и  онлајн конференција и обука.

Неке од обука васпитачи су похађали по препоруци стручне службе установе, а неке су изабрали сами пратећи званичне сајтове и платформе Министарства просвете, науке и технолошког развоја. Ванредно стање искористили смо да успоставимо што бољу комуникацију и сарадњу са родитељима преко Вајбер група, нашег сајта и Фејсбук профила, а васпитно-образовни рад одвија се електронским путем – наводе у ПУ “Дечија радост”. 

Васпитачи скоро свакодневно организују дружење и рад са децом кроз занимљиве активности попут модела за сликање, прављење, препоручених прича и бајки, те предлога за квалитетно коришћење слободног времена. Она су у оквиру Вајбер група уз помоћ родитеља слала фотографије како организују свој дан, како се хране, певају, играју, цртају и на један потпуно другачији начин, овога пута у кућним условима, савладавају све оно што су до тада радила у вртићу. 

У онлајн анкети коју су васпитачи спровели међу родитељима, 42% њих одговорило је да се деци допада рад на даљину, док је 51% испитаника мишљења да се њиховом детету е-вртић допада делимично због одсуства непосредног контакта са васпитачима и вршњацима.

У периоду социјалне изолације наставили смо и онлајн сарадњу са културним институцијама, како бисмо деци пружили могућност да прате културне садржаје од своје куће. Сарадња је остварена са Народном библиотеком “Душан Матић”, Установом културе Ћуприја, музејем “Хореум Марги-Равно”, а у плану је извођење видео радионица, при чему ће радови настали у овом серијалу бити приказани на онлајн изложби – објашњавају у ПУ “Дечија радост”.

Конкурс за упис деце у ћупријске вртиће за наредну годину биће расписан у другој половини маја, а о тачном датуму родитељи ће бити благовремено обавештени. Од ове године кренуће се и са е-уписом, и то ће бити једна од већих новина у раду градске предшколске установе.

фото:  Facebook

Овај медијски пројекат је суфинансиран средствима општине Ћуприја. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП