ДАНИ ТЕНИСА НА СЛАВИЈИ

На теренима Тениског клуба “Славија” ових дана играју се мечеви годишњег мастерс турнира. Корени тениса у Ћуприји сежу до далеке 1926. године, а након бројних турбуленција новија историја белог спорта, која подразумева чланство у Тениском савезу Србије и одржавање одговарајућег броја турнира за све узрасне категорије, у граду на Великој Морави исписује се од 2008.

За Ћуприју је велики успех што заслугом локалне самоуправе има овако лепе и добро опремљене тениске терене, које нам је Спортски центар “Ада” уступио на коришћење. Клуб тренутно броји око 70 чланова који се такмиче и више од 40 рекреативаца, а с обзиром на наше амбиције надамо се проширењу капацитета у будућности – каже Драган Матић, председник ТК “Славија”.

У петак, 25. септембра, организоваћемо један ревијални турнир за најмлађе и њихове родитеље, који за циљ има промоцију тениса као спорта. Након тога на нашим теренима ће се у суботу и недељу одржати такмичарски турнир за децу до 12 година, за који влада велико интересовање – објашњава Драган Матић.

Последњих неколико месеци ћупријском тениском клубу се прикључио велики број деце из Параћина, Јагодине, Деспотовца, Ћићевца. Резултати познатих српских тенисера свакако су допринели популарности овог спорта, али чланство нам се добрим делом увећава и због квалитета рада нашег стручног тима.

Овај медијски пројекат је суфинансиран средствима општине Ћуприја. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП