ДОБАР ОДАЗИВ ИСАКОВЧАНА ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ

Нова станица тима за имунизацију становништва у селима општине Ћуприја била је месна заједница Исаково. Мештане Исакова и околине против коронавируса вакцинисала је екипа из Опште болнице, вакцином кинеске компаније “Синофарм”.

Ово је добра прилика за све становнике наших села, а поготово оне који немају могућности да дођу у Ћуприју, да се вакцинишу у свом месту и тако остваре право на заштиту од ковида-19, каже др Лазар Миленковић.

С обзиром да се пре употребе чува на температури до 8 степени и лако транспортује у портабл фрижидеру, кинеска вакцина је најпогоднија за примену на терену. Њу могу да приме готово све категорије становништва, осим особа које имају јаке алергијске реакције или неко тешко неуролошко обољење. Евентуално треба бити обазрив у случају привремене хипертензије или ако пацијент пије одређене лекове који захтевају одлагање вакцинисања, а трудницама и дојиљама се за сада се још увек не препоручује.

За два дана у Исакову су против коронавируса вакцинисане 63 особе. Исаковчани ће прилику за имунизацију имати и 12. априла, након чега ће се вакцинација обављати у Крушару.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП