ДОМ УЧЕНИКА СРЕЋНО – ПРАВА ВЕЛИКА ПОРОДИЦА

Када сам пре 12 година био ученик и станар Дома “Срећно”, са својим друговима и васпитачима, сакупљао сам каменчиће од којих смо заједно градили путеве у будућност. Поносан сам што овде, данас, сви ви, померате планине – рекао је Саша Васиљевић, докторант техничких наука, обраћајући се колективу установе, присутним родитељима, гостима и ученицима на Дану отворених врата, у Дому ученика средњих школа “Срећно”. Сада знам да су године проведене у Дому од мене створиле човека. Нисам једини. Има нас много. Хвала вам на томе. Радујем се свим вашим успесима – рекао је Саша Васиљевић.

Дан отворених врата је прилика да се јавности, односно будућим евентуалним странарима Дома, и њиховим родитељима, прикаже шта ова установа нуди и како се односи према ученицима. Руководство и запослени се хвале безбедношћу, квалитетом смештаја, исхране и ваннаставних активности. Њихов рад је вишестрико вреднован. Најпре од самих станара а онда и од многобројних инспекција и провера министарства просвете. Поседња је дала резултат: 30 поена од 30 могућих за квалитет примене прописа из области ученичког и студентсог стандарда.

Ученици кажу да им је у Дому лепо. Задовољни су услугама које ова установа пружа. Они су искрени и директни. Нема увијања. Томе их у Дому уче. Родитељи подржавају своју децу и процењују шта је за њих најбоље. Дешава се да више генерација једне породице борави у Дому ученика „Срећно“. Некада су то била махом деца рудара, из околних места, а данас у Ћуприју долазе и деца са југа Србије.

Овакве светковине завршавају се приредбом. Треба јавности приказати шта се радило током школске године и похвалити се успесима оствареним на Домијадама, како спортским тако и културно – уметничким. Ове године пласмане на Републичко такмичење, од спортиста, остварили су стрелци и одбојкаши, а у култури драмска и креативна секција.

Тако живе и раде станари Дома ученика средњих школа Срећно. Сви за једног један за све. Права су велика породица. Зато и не чуди, што се после много година радо враћају својој другој кући, свом малом дому, из кога су спремни кренули у живот.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП