ДР ИВАН МИЛОЈЕВИЋ: ЛАЖИ О ЋУПРИЈСКОЈ БОЛНИЦИ ПОЛИТИЧКИ МОТИВИСАНЕ

У Oпштој болници у Ћуприји у току је тестирање лекара и медицинског особља на свим одељењима где су забележени позитивни налази на COVID-19.

У изјави за РТС др Иван Милојевић, вршилац дужности директора ћупријске болнице, наводи да је укупно 18 медицинских радника ове установе позитивно на коронавирус. Њих десет је у кућној изолацији, а њих осам (укључујући и директора) на болничком лечењу, при чему је једна медицинска сестра са одељења нефрологије на респиратору. За један део тестираних радника се још увек чекају резултати.

“Тестирани су људи са свих одељења и служби где се икад појавио неко ко је био корона позитиван у нашој болници. Тестирани су сви запослени из службе анестезије , шок-собе, службе урологије, нефрологије и хемодијализе. Данас су тестирани запослени из обе пријемно-тријажне службе, и практично смо спровели тестирање где год је било случајева заразе”, истиче др Милојевић.

Општа болница у Ћуприји остварује одличну сарадњу са ресорним министарством, Заводом за јавно здравље “Поморавље” и са здравственим установама у суседним градовима, пре свега у Јагодини. Због веома тешке ситуације у болници у Ћуприји део пацијената прихватиле су друге болнице, пре свега јагодинска. У породилиште јагодинске болнице сада долазе ћупријске труднице и породиље, а у овој установи примају терапију и онколошки пацијенти.

Констатујући да међу медицинским радницима у региону постоји велика солидарност, у ћупријској болници су нагласили да је присутан и велики бес због бројних дезинформација и лажи које круже друштвеним мрежама и локалним порталима.

“Неке ствари су апсолутно измишљене, неке су део борбе за фотељу оних који маштају да се поново врате на место директора преко несреће народа и епидемије, или су политички мотивисане. Молим све људе да не наседају на то јер у овом тренутку нам је потребно пуно јединство. Ми здравствени радници смо војници овога града”, поручио је др Милојевић.

 

Извор: портал rts.rs

Фото: printscreen TV Pomoravlje

 

Овај медијски пројекат је суфинансиран средствима општине Ћуприја. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Коментари

There is 1 comment for this article
  1. Neko 3. април 2020. 17:11

    Lepo me nasmeja. Sto ne priznate šta ste radili po bolnici i kako ste se izivljavali sa radnicima i pacijentima, kao i sa svim stanovnicima grada? Ili zašto ne ispricate kako ste uzimali pare da penzionere napravite ludima i da im strane penzije preuzmu unuci i unuke? Vi ste uvek bili ‘debelo’ nagradjeni za te usluge

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП