ДР МИЛОЈЕВИЋ ПОРУЧИО: МОРАМО ДА ОДРЖИМО ЧАСТ ЗДРАВСТВЕНИХ РАДНИКА

Особље Одељења ОРЛ Опште болнице у Ћуприји стављено је у изолацију, саопштио је др Иван Милојевић, вд директора ове здравствене установе.  

Према одлуци о изрицању мере изолације сви пацијенти са лакшим стањима попут упале грла јављаће се ОРЛ амбуланти у Јагодини, а хитне случајеве примаће Одељење максилофацијалне хирургије у Ћуприји.

“Сви лекари и већина медицинских сестара су у кућној изолацији, па је стога и затворен хоспитални део Одељења ОРЛ. То иначе није одељење где има хитне хоспитализације, тако да у тренутку када све ресурсе усмеравамо на борбу са короном његово затварање и није неки губитак. Прегледи ће се обављати у Јагодини, а третирање повреда ће обављати Максилофацијална хирургија”, објашњава др Милојевић.

Како се број медицинских радника заражених коронавирусом у све три поморавске болнице из дан у дан повећава, чиме се последично понекад читава одељења избацују из строја, договорено је да се снаге прегрупишу да би сви пацијенти из Поморавског округа којима је потребна здравствена услуга, у некој од болница то право могли и да остваре.

“Сарадња са болницама у Параћину и Јагодини је јако добра и трудимо се да, чак и ако неко одељење испадне из функције, то одмах надокнадимо комплементарним, истим тим одељењем у некој другој болници. У контакту смо по више пута дневно и заједнички решавамо све проблеме. Затварање појединих одељења не треба нужно схватати панично, већ као мудру одлуку која ће помоћи у сузбијању заразе – ако не дозволите да без разлога већи број људи у некој служби борави у истом простору, то је исто један вид борбе”, каже вд директора ћупријске болнице.

Истакавши да је ово време велике борбе у коме нигде није лако, др Милојевић каже да обрачунавање са коронавирусом захтева ангажовање свих снага, које је доведено у питање због тога што се велики број људи налази у изолацији. Међу њима има и оних који нису заражени, јер су добили решење да из превентивних разлога 14 дана остану код куће. Он је стога упутио позив свима онима који су доказано негативни на COVID-19 да се врате на посао и прискоче у помоћ својим колегама.

“Мојим запосленима бих поручио да је ово подједнако борба свих нас. Борба у којој нема предаје, нема напуштања радног места, нема бацања мантила. Ово је прилика у којој морамо да се покажемо и одржимо част здравствених радника, а у нашем случају и част Опште болнице у Ћуприји.”

 

Овај медијски пројекат је суфинансиран средствима општине Ћуприја. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

 

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП