ЕНЕРГЕТСКА ЕФИКАСНОСТ ПРИОРИТЕТ У 2022.

На 58. седници Општинско веће разматрало је и усвојило нацрта Одлуке о утврђивању мера енергетске ефиксаности у овој години. Као и у претходној, општина ће суфинансирати радове на побољшању енергетске ефиксаности индивидуалних објеката, и за ове намене опредељена су средства у буџету. Након јавног позива поступаг суфинасирања биће регулисан правилником, који ће Општинско веће донети на некој од наредних седница

Енергетска ефикасност је приоритет. Општинско веће је огласило је јавни позив привредним субјектима за учешће у набавци и уградњи соларних панела за производњу електричне енергије за сопствене потребе. Позив је намењен привредним субјектима који се баве овом делатношћу и који ће, након спроведеног конкурса, уграђивати соларне панеле на индивидуалним стамбеном објектима.

За заштиту животне средине у овој години издвојена су знатна буџетска средства а Општинско веће је утврдило њихову расподелу. Највише пара, милион динара, опредељено је за контејнерско постројење за пречишћавање отпадних вода у Добричеву, али су знатна средства предвиђења и за 24-часовни мониторинг квалитета ваздуха, замену исушених и садњу нових садница, подизање травњака и праћења нивоа буке у појединим деловима града.

Општинско веће усвајило је ценовник ЈП “Зоохигијена“, које је сада проширило своју делатност. Сагласност је дата финансијским плановима МЗ Добричево, МЗ Центар, МЗ Батинац и ОШ “Вук Караџић“. Већници су прихватили извештај ЈКП „Равно 2014“ о утрошеним средствима из буџетских субвенција.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП