ГИМНАЗИЈАЛЦИ БИРАЛИ ПРЕДСЕДНИКА ЂАЧКОГ ПАРЛАМЕНТА

У ћупријској Гимназији по други пут су одржани избори за председника ђачког парламента. Ове године у трци за председника учествовало је четири кандидата а своје бирачко право на једном изборном месту, у косој сали Гимназије, могло је да искористи 322 ученика. Избори су држани у демократској и фер атмосфери уз поштовање целокупног изборног процеса, каже Тадија Јовановић, ученик четвртог разреда Гимназије.

За већину ученика ово је била прилика да се први пут сусретну са изборним процесом а кандидати су пред гласаче током изборне кампање иступили са прецизним планом и програмом, свежим идејама и конкретним активностима у циљу заступања интереса свих ученика и активног учешћа парламента у раду школе.

 

Ове године конкуренција је јача него претходне, а демократски избори дају већи легитимитет раду ђачког парламента. Ученици бирају председника ђачког парламента кога препознају да је најкомпетентнији, да њихове проблеме изнесе пред директором и пред управу школе. С друге стране могу да бирају, да ли ће изабрати неког ко је имао забавнију кампању или неког ко је био озбиљнији. Прошле године су оба кандидата имала су озбиљне програме, тако да ту није било неке грешке.

Кандидати су изашли са својим програмом а прошле недеље спроведена је и изборна кампања која се заснивала на дељењу летака и плаката на којима су били представљени програми.

This slideshow requires JavaScript.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП