ИЗАБРАНО ПОБЕДНИЧКО РЕШЕЊЕ ЗА МУРАЛ СА ЛИКОМ ДРАГОСЛАВА МИХАИЛОВИЋА

Марија Радосављевић Комарац победница је конкурса за осликавање мурала на тему “Лик и дело Драгослава Михаиловића”. Најбоље идејно решење по оцени трочланог жирија издвојило се на основу креативности, третирања слике у контексту простора, и по томе што је ликовно и тематски у потпуности одговорило пропозицијама конкурса.

Портрет Драгослава Михаиловића са елементима ликовне интерпретације мотива романа “Кад су цветале тикве” , површине 36 квадратних метара, биће насликан на фасади стамбене зграде на почетку Карађорђеве улице, на улазу у Ћуприју из смера Јагодине.

На конкурс за мурал, који је трајао од 1. јуна до 1 .септембра ове године, на адресу Установе културе Ћуприја стигло је девет радова који су по оцени жирија задовољили формалне пропозиције. Одлуку о победнику донео је жири у саставу Милош Ђорђевић, магистар графике, Александар Вујновић, дипломирани графички дизајнер и Новак Новаковић, мастер примењених уметник и директор Музеја “Хореум Марги Равно”.

Мурал на тему лика и дела Драгослава Михаиловића први је у низу за град тематски значајних мурала, који ће бити реализовани у наредном периоду и представљати својеврсну туристичку атракцију града на Великој Морави.

Овај медијски пројекат је суфинансиран средствима општине Ћуприја. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП