УДРУЖЕЊЕ ИЗ ДИЈАСПОРЕ ДОНИРАЛО САНИТЕТ БОЛНИЦИ

Захваљујући донацији удружења наших исељеника из Швајцарске, возни парк Опште болнице Ћуприја опремљенији је за половно, али добро очувано санитетско возило са комплетном пратећом опремом.

Возило је потпуно опремљено, има рампу и све потребне инструменте за транспорт најугроженијих пацијената. Очувано је и за возила овакве врсте мало је прешло. Нама ова донација заиста пуно значи, јер ће омогућити пре свега квалитетну здравствену заштиту пацијентима, a свакако брз и сигуран транспорт у терцијарне установе – изјавио је доктор Иван Милојевић, заменик директора Опште болнице.

У току године из ћупријске Опште болнице у терцијарне установе транспортују се пацијенти са различитим дијагнозама и стањима – објашњава др Милојевић.

Транспортују се не само пацијенти у хитним стањима, него и у случају разних врста политраума које нисмо у стању да збринемо, али и бебе којима је хитно потребна неонатална интензивна нега. Зато нам је од пресудне важности да поседујемо што већи број возила са комплетном опремом у којима, уколико је то потребно, један тим анестезиолога може несметано да ради током транспорта и да одржава и прати виталне функције пацијента.

Поред овог возила, болница је пре више од месец дана добила ново савремено и потпуно опремљено санитетско возило, донацију Владе Републике Србије и Европске уније, а према најавама ово неће бити последња донација удружења из дијаспоре овакве врсте намењена ћупријској болници.

This slideshow requires JavaScript.

 

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП