ЈУБИЛЕЈ ЛИКОВНОГ КОНКУРСА “МАТИЋУ У ЧАСТ”

Ћупријски Музеј “Хореум Марги Равно” објавио је јавни позив за учешће на ликовном конкурсу „Матићу у част“, који се организује у оквиру традиционалне културне манифестације “Матићеви дани“. Тема изложбе је стваралаштво Душана Матића или надреализам генерално.Техника и формат нису ограничени, а један аутор на конкурс може да пошаље највише три рада. -Конкурс “Матићу у част” јединствен је у Србији, не само по тематици надреализма него и по томе што ствараоцима пружа слободу у свом уметничком изражавању јер их не ограничава искључиво на једну технику, формат или на потребно уметничко образовање аутора, каже Новак Новаковић , директор музеја.

У току августа, у галерији музеја биће уприличена изложба Момчила Трајковића Мо-Мoа, прошлогодишњег победника ликовног конкурса „Матићу у част“.

-Мо-Мо је уметник који на конкурсу учествује сваке године, а ову престижну награду већ је добио на конкурсу 2016. године, за свој рад „Коцка је бачена“. Планирамо да поводом овог јубилеја, у оквиру ауторске изложбе Момчила Трајковића Мо-Мoа, уприличимо и изложбу радова који су настали у оквиру овог конкурса у протеклој деценији, и налазе се у фундусу музеја, наставља Новаковић.

Рок за слање радова је 18. август. Радове треба послати на адресу Музеј „Хореум Марги-Равно“ Ћуприја, Јована Курсуле број 2, Ћуприја 35230.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП