КЛОСТРИДИЈА У БОЛНИЦИ ПОД КОНТРОЛОМ

СИТУАЦИЈА СА ИНФЕКЦИЈОМ КЛОСТРИДИЈЕ У ЋУПРИЈСКОЈ БОЛНИЦИ ЈЕ У ВЕОМА СТАБИЛНОM СТАЊУ. НЕМА НОВООБОЛЕЛИХ. ДО САДА ЈЕ КЛОСТРИДИЈА ИЗОЛОВАНА КОД ПЕТ ПАЦИЈЕНАТА, ОД ЧЕГА ТРОЈЕ ИМАЈУ ДОКАЗАНУ ИНФЕКЦИЈУ И ДВОЈЕ КОД КОЈИХ СЕ СУМЊА НА ПОСТОЈАЊЕ ИНФЕКЦИЈЕ – ИЗЈАВИО ЈЕ ПРОФ. ДР МИОМИР ПЕЛЕМИШ, ДИРЕКТОР РЕПУБЛИЧКЕ СТРУЧНЕ КОМИСИЈЕ ЗА ЗАРАЗНЕ БОЛЕСТИ.

НАКОН ДИЈАГНОСТИКОВАЊА КЛОСТРИДИЈЕ ОДЕЉЕЊЕ ОРТОПЕДИЈЕ ЈЕ ИСПРАЖЊЕНО, ДЕЗИНФИКОВАНО И ЗАТВОРЕНО СВЕ ДОК СЕ НЕ ИЗВРШЕ ПРЕДЛОЖЕНЕ МЕРЕ НАДЛЕЖНИХ ОРГАНА – НАГЛАСИО ЈЕ ДР ПЕЛЕМИШ.

ПОВОДОМ ПРИВРЕМЕНОГ ЗАТВАРАЊА ЦЕНТРА ЗА ДИЈАЛИЗУ, ЗБОГ ПРИСУСТВА БАКТЕРИЈА У ВОДИ ЗА ДИЈАЛИЗУ, ПРОФЕСОР ПЕЛЕМИШ КАЖЕ ДА НЕ ТРЕБА ДОВОДИТИ КЛОСТРИДИЈУ У ВЕЗУ СА ОВОМ СИТУАЦИЈОМ. ВАЖНО ЈЕ ДА НИКО ОД ПАЦИЈЕНАТА НИЈЕ УГРОЖЕН И СВИ СУ ТЕРАПИЈСКИ ЗБРИНУТИ У ОКОЛНИМ ЦЕНТРИМА ЗА ХЕМОДИЈАЛИЗУ.

ИНФЕКЦИЈЕ КЛОСТРИДИЈОМ НИСУ НОВИНА И ОНЕ СЕ  ЈАВЉАЈУ У СРБИЈИ ОД 1978. ГОДИНЕ, АЛИ СЕ У ПОСЛЕДЊИХ ПЕТ ГОДИНА ПОВЕЋАО БРОЈ ОБОЛЕЛИХ ЈЕР ЈЕ БАКТЕРИЈА ПОСТАЛА РЕЗИСТЕНТНА А ХИГИЈЕНСКИ УСЛОВИ ЛОШИЈИ – ИСТАКАО ЈЕ ПРОФ. ДР МИОМИР ПЕЛЕМИШ, ДИРЕКТОР РЕПУБЛИЧКЕ СТРУЧНЕ КОМИСИЈЕ ЗА ЗАРАЗНЕ БОЛЕСТИ.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП