КОНЦЕРТ ПРИЈАТЕЉСТВА

Сарадња основних музичких школа у Поморављу одувек је постојала и никада није прекидана. Некада је била интензивнија, некада мало мање, али се све време њиховог трајања радило на образовању младих музичара, размени искустава, решавању заједничких проблема – сложни су у оцени директори ОМШ Параћина, Јагодине и Ћуприје. Повод за заједничики концерт било је обележавање 70 година постојања ћупријске ОМШ “Душан Сковран”. Бољег тренутка за то није могло бити од фестивала музичке изузетности “Раванелиуса”.

Наше три школе су на први поглед веома сличне, а ипак толико различите да на тим основама можемо сарађивати и правити заједничке концерте – рекао је домаћин Марко Миловановић, директор ОМШ “Душан Сковран”. Сведоци смо да се број ученика у редовним основим школама смањује међутим, расте број деце у основним музичким школама. То је потврдио и Марко Миловановић. ОМШ “Душан Сковран” ће од наредне године имати преко 300 ученика. “Оборили смо рекорд”, рекао је Марко Миловановић, између осталог и захваљујући одељењу наше школе у Деспотовцу. “Велику захвалност дугујемо и локалној самоуправи, која нам је омогућила пут у Пулу, на међународно такмичење, са кога смо се вратили овенчани наградама”, рекао је Миловановић.

ОМШ “Миленко Живковић” у Параћину особена је по групи за удараљке. Директорка Симонида Пешић каже да је позивом за наступ на Раванелиусу и прослави јубилеја домаћина, школи указана велика част. ОМШ “Миленко Живковић” има око 250 ученика на више смерова, од којих издвајамо “удараљке”, као особеност наше школе”, рекла је Симонида Пешић.

И ОМШ “Владимир Ђорђевић” из Јагодине слави јубилеј, 70 година постојања. И њу води дама, Љиљана Милеуснић Марковић. Она каже да је велика ствар за класичну музику у Поморављу концерт пријатељства све три школе. ОМШ “Владимир Ђрорђевић” је на концерту у Ћуприји представила најбоље из свог репертоара.

Концерт је био занимљив, разноврстан и квалитетан. Видела се радост музицирања код свих ученика и наставника који су наступили.

Извођачи су били праћени дуготрајним аплаузима, а завршница, наступи оркестара из Јагодине и Ћуприје, показали су да оваквих концерата, у будућности, треба вити више.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП