КОНКУРС “МАТИЋУ У ЧАСТ” ОТВОРЕН ДО 30. ЈУЛА

Због свестраности Душана Матића и његовог импресивног ликовног опуса Mузеј “Хореум Марги-Равно” је 2014. године први пут објавио ликовни конкурс “Матићу у част”, како би направио јединствену изложбу дела савремене ликовне уметности инспирисану Матићевим стваралаштвом и генерално надреализмом.

Дигитални садржаји који су последњих дана доступни посетиоцима Фејсбук странице музеја управо су посвећени овој манифестацији. То је један серијал од двадесетак објава, међу којима су занимљиве фотографије као подсетник на те наше активности од 2014. наовамо – наводи Новак Новаковић, директор ћупријског музеја.

Циљ је да на овај начин симболично испромовишемо овогодишњи конкурс. “Матићу у част” је, као што знате, једини ликовни конкурс у Поморављу и једини ликовни конкурс у Србији посвећен надреализму као уметничком правцу. Пропозиције се нису мењале, једина разлика је што је ове године рок за слање радова 30. јул.

Аутори који су заинтересовани за учешће могу да пошаљу највише три своја рада. При томе није битно да ли имају формално уметничко образовање, које је рад величине нити којом је техником рађен, већ само да тематски има везе са стваралаштвом Душана Матића или надреализмом уопште – објашњава директор Новаковић.

Дело које по мишљењу стручног жирија буде најбоље одговорило пропозицијама конкурса биће откупљено са сто хиљада динара и уврштено у збирку музеја. Та сума представља новчану награду за аутора, који ће сем тога у наредној изложбеној сезони имати право на самосталну изложбу у галерији музеја “Хореум Марги-Равно”.

 

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП