КОРОНАВИРУС И ЛЕТОВАЊЕ

Туристичка сезона се полако захухтава, а туристичке агенције и туристи са пуно оптимизма очекују да ће у наредном периоду услови за прелазак границе бити далеко повољнији. Сви они који су своје аранжмане уплатили прошле године у могућности су да их реализују током ове сезоне, тако да је један број туриста већ резервисао своје термине – каже Ана Милкић из Туристичке агенције “Мондо турс” из Ћуприје.

Грчка је традиционално најтраженија дестинација, а за прелазак границе неопходно је да поседујете потврду о вакцинацији најмање 14 дана пред улазак у Грчку или негативан ПЦР тест не старији од 72 сата, као и попуњен ПЛФ образац који се може преузети преко сајта грчког министарства здравља. Сви они који су прележали корону могу да приложе потврду о тесту који је урађен у том периоду, а који не сме да буде млађи од два нити старији од девет месеци. Када су у питању најмлађи суграђани, деца до пет година су ослобођена тестирања, односно не морају да поседују негативан ПЦР тест. Надамо се да ће бити померена и старосна граница за децу, јер је висока цена ПЦР теста који четворочлана породица у овом моменту треба да издвоји један од разлога зашто се већи број људи не одлучује за летовање. Разматра се и могућност признавања негативног антигенског теста који је значајно јефтинији.

Цене летовања, кажу у “Мондо турсу”, су на нивоу прошлогодишњих, а због либералнијих мера за прелазак границе ове године све примамљивије су дестинације попут Албаније, Бугарске, Црне горе и Египта. Дугогодишње искуство које агенција “Мондо турс” има свакако утиче на то да је поред великог броја сталних клијената сваке године све већи број нових туриста који своје поверење у одабиру дестинације за летовање поверава управо овој агенцији.

 

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП