КРЕАТИВНА СЕКЦИЈА ДОМА УЧЕНИКА “СРЕЋНО”

Дома ученика средњих школа “Срећно” поред своје основне намене, смештаја и исхране средњошколаца, води рачуна о њиховом школском успеху, социјалном сазревању и формирању здравих животних навика. Посебна пажња посвећује се слободном времену ученика, а на располагању им је велики број секција на којима развијају индивидуалне склоности ка спорту, музици, плесу и уметности.

Креативна секција окупља ученике који желе да стваралачки и креативно, кроз разне видове ручног рада, испуне своје слободно време, као и да усаврше и унапреде вештине из ове области. Овогодишња тема изложбе креативних радова ученика Дома “Срећно” у основи је имала људско лице, али су се ови талентовани млади људи опробали и у изради несвакидашњих комада накита који су у више наврата били високо награђивани на досадашњим домијадама.

Дом ученика “Срећно” рад креативне секције види као један значајан сегмент едукативне мисије у којој ученици имају прилику да се упознају са различитим материјалима, алатима и техникама за израду предмета и проналазе интересантне моделе за израду макета, истакао је Новак Новаковић, ликовни уметник из Ћуприје који већ годинама успешно сарађује са Домом ученика “Срећно” и свесрдно помаже у раду ове секције.

Како је због пандемије коронавируса прошле године изостала организација традиционалне Домијаде, полазници креативне секције се надају да ће након попуштања мера бити у прилици да своје радове прикажу и широј јавности.

This slideshow requires JavaScript.

 

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП