КВАЛИТЕТНО ОБРАЗОВАЊЕ ЗА СВЕ

Толеранција, поштовање, једнакост, слобода изражавања, ово су речи демократије. Демократија је оно што чува и штити наше слободе: слободу да живимо, учимо, мислимо, говоримо, волимо, радимо и слободно бирамо. Ово су основна начела мисије Европске Уније и канцеларије Савета Европе у Србији. У пројекту „Квалитетно образовање за све“, који финансирају ЕУ и Савет Европе учествује 59 школа. Ћупријска Гимназија је једна од њих.

ЕУ је у многе пројекте на свим нивоима образовања у Србији уложила више од 100 милиона евра. Пројекти су посвећени побољшању квалитета, инклузивности и релевантности образовања – речено је у Гимназији.

Негујући вредности, вештине и ставове који промовишу различитост, толеранцију и интеркултурално разумевање, школе стварају безбедно и продуктивно окружење једнакости и просперитета – поручио је гимназијалцима и њиховим професорима Тобијас Флешенкемпер, шеф Канцеларије Савета Европе у Београду. Оно што смо данас видели је изузетно. Наставници, ученици, родитељи и локална заједница делују у синергији и стављају школу у средиште развоја свог друштва, радећи на обезбеђивању квалитетног образовања за све, на добробит земље и њених становника – рекао је Тобијас Флешенкемпер.

Директор Гимназије Дарко Миљанић изразио је задовољство посетом представника Савета Европе и истакао да ће успешна сарадња бити настављена и убудуће.

Гимназијалци су на више него успешан начин презентовали високом госту свој рад на реализацији пројекта Квалитетно образовање за све, говорећи о сваком сегменту посебно. Презентација је рађена на француском и енглеском језику, а у комуникацији са господином Тобијасом Флешенкемпером преводилац није био потребан.

Посебан моменат било је извођење Евопске химне и неколико нумера на француском језику, јер је Гимназија редовни учесник Фанкофонских игара.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП