МИА ЖИКИЋ МОРА ПОНОВО НА ОПЕРАЦИЈУ, ИМПЛАНТ ИЗВАЂЕН ИЗ КИЧМЕ ЗБОГ СЕПСЕ

Девојчица Миа Жикић из Параћина, која је прошле године захваљујући хуманитарним прилозима отишла у Турску на операцију кифосколиозе кичме како би проходала, мораће поново на операцију.

Наиме, 4-годишњој Мии је на клиници “Аџибадем” у Истанбулу уграђен имплант у кичму како би је држао у усправном положају, али јој је 15. марта шипка хитно извађена због цисте која се, према речима њене мајке Милене Жикић, јавила као последица ковида-19, захватила кичму и довела до почетка сепсе.

Будући да је имплант уклоњен, Мии је тренутно на глави постављена халотракција, односно метална конструкција са теговима која привремено не дозвољава да се кичма врати у старо стање. Њен опоравак трајаће наредне три до четири недеље, а након тога биће јој потребна нова операција враћања импланта.

Породица Жикић још увек не зна колико ће ова операција, опоравак и наредна операција враћања импланта коштати. Судећи по томе да је за прву операцију уградње импланта у октобру прошле године било потребно 40 000 евра, Миина мајка претпоставља да ће сада бити потребно више од 100 000 евра, а то је новац који породица Жикић нема.

„Ми још увек не знамо тачан износ болничких трошкова и операција, али с обзиром да је једна операција прошле године била 40 000 евра, а сада имамо две операције плус боравак у болници, сигурно ће нам требати 100 000 евра, ако не и више“, написала је на свом Фејсбук профилу Милена Жикић и замолила све људе који су у могућности да помогну како би Миа успешно завршила своје лечење.

Новац за лечење мале Мие Жикић можете донирати слањем СМС поруке са бројем 608 на 3030, уплатом на динарски рачун 160-533494-94   или на девизни рачун  00-540-0002852.8 

 

Извор:   Канал М

 

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП