МЛАДИ ФОЛКЛОРАШИ ПОНОВО У ЋУПРИЈИ НА ДРУГОЈ СМОТРИ ДЕЧИЈИХ ФОЛКЛОРНИХ АНСАМБАЛА

Друга такмичарска смотра дечјих фолклорних анасамбала Поморавског округа у оквиру квалификација за републичку смотру  биће одржана 18. маја, на градском тргу у Ћуприји, са почетком у 16 часова.

Овогодишња манифестација окупиће 315 извођача, из 13 Културно-уметничких друштава, од којих ће 8 узети учешће у такмичарском делу програма, а победник ће наступити на
Републичкој смотри фолклора у Аранђеловцу. Фолклорни ансамбли надметаће се у две такмичарске категорије, по узрастима, у категоријама ансамбала млађег и старијег узраста.

У категорији ансамбала, узраста од првог до четвртог разреда, своје играчко умеће приказаће чланови КУД Јовац, КУД “Радослав Лазић” из Стубице, КУД “Плана” из Велике Плане, ГКУД “Железничар” из Ћуприје, а на програму ће бити игре из Србије, Лесковца, Јасенице и централног Поморавља. У категорији старијих основаца наступиће фолклораши КУД Јовац из Јовца, КУД “Народни вез” из Ракитова, КУД “Вирине” из Вирина, КУД “Младост” Буковче, КУД “Коча Анђелковић” из Кочиног села и ГКУД “Железничар” из Ћуприје. У ревијалном делу програма наступиће гости из Републике Српске, КУД “Крњин” из побратимског града Добоја, КУД “Извор”из Београда, КУД “Боки 4.јул”из Параћина, Академски фолклорни ансамбл “Оро СКЦ” Ниш и КУД “Селиште”из Бора.

Друго такмичење дечјих фолклора из Поморавља одржава се под окриљем Централног савеза аматера у култури Србије, покровитељ је Општина Ћуприја, а организатори Градско културно – уметничко друштво „Железничар“ и Установа културе Ћуприја. Селектор смотре је Зорица Стојановић, делегирана од стране Централног савеза аматера.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП