МУЗЕЈИ ЗА 10 У ДОБА КОРОНЕ

Отварањем изложбе радова који су део уметничке збирке музеја “Хореум Марги Равно” у градском музеју обележен је 18. мај, Међународни дан музеја. Ово је јединствана поставка која садржи дела различитих уметника а изложба, у овом обиму и облику, по први пут је презентована публици, каже Новак Новаковић, директор музеја.

Изложбу чине радови које можемо поделити у три целине. Прву целину чине дела чији су аутори живели и стварали на територији некадашње Југославије. Другу, награђена дела која су настала у оквиру ликовног конкурса “Матићу у част” и која су или музеју поклоњена или су од пре две година откупљена од аутора, откупном наградом која је установљена конкурсом. Поставку чине и радови чланова Завичајног клуба уметника Ћуприје који су употпунили ову вредну уметничку збирку градског музеја.

У оквиру овогодишње манифестације “Музеји за 10” организован је низ интересантних садржаја прилагођених интересовањима различитих старосних група. Судећи по досадашњем интересовању и атрактивности, највише симпатија посетилаца побрала је изложба проширене стварности античког града Хореум Марги која је са техничког и визуелног аспекта у највећој мери заинтересовала ученике првог разреда ИТ одељења ћупријске Гимназије.
Изложбену поставку радова из уметничке збирке музеја посетиоци ће у галерији музеја моћи да погледају до краја маја.

 

This slideshow requires JavaScript.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП