” НА ЛИТИЦИ” – ПРЕДСТАВА О КОЈОЈ МЛАДИ ГОВОРЕ

Након бројних гоствања широм Србије, пред ћупријском публиком коју су чинили претежно старији основци и средњошколци, изведена је представа “На литици. Егзистенцијална романтрична драма о двоје младих људи који траже смисао живота, настала је по истинитој причи а комад почиње објавом девојке на чету која жели да се убије али то не жели да уради сама. Протагонисти представе су глумци Маја Шуша и Никола Павловић, за које је ова представа била велики изазов и још већа одговорност.

 

“ Као тинејџерка гледала сам представу по овом комаду и у том тренутку ми се чинила веома значајна јер се бавила темама које ме се директно тичу. Комад говори о двоје младих, који се боре са осећањем усамљености и покушавају да разумеју живот и у њему се пронађу, каже глумица Маја Шуша.

Трудили смо се да направимо представу коју ће млади желети да гледају и која ће говорити о њима важним питањима и осећањима”, додаје Никола Павловић

 

Према истраживањима Светске здравствене организације на сваких 40 секунди једна особа изгуби живот због самоубиства. У Европи годишње око 43 000 људи изврши самоубиство, а више 700 000 то покуша. Суицид је други узрок смрти код младих између 15 и 29 година. Већина адолесцената који су изгубили живот самоубиством (90%) били су из земаља са ниским или средњим приходима, међу које спада и Србија.
Након представе одржана је трибина, на којој је било речи о подизањеусвести младих о комуникацији о менталном здрављу и њиховим осећањима.

Представа ” На литици” одиграна је у организацији Установе културе, Школе глуме и Удружења младих Ћуприја

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП