НА МЕСТУ БИВШЕ ШКОЛЕ “13 ОКТОБАР” НИЧЕ НОВИ ТРЖНИ ЦЕНТАР

Општина Ћуприја закључила је уговор о продаји некадашње зграде ОШ “13. октобар” у Карађорђевој улици са фирмом “МИСИД” ДОО Београд, која је доставила најбољу понуду. Понуђач је за предметну парцелу понудио износ од 22. 550.000 динара, што је већи износ од почетне цене ове непокретности – изјавио је Јовица Антић, председник општине Ћуприја.

На месту руинираног објекта у главној улици биће изграђен репрезентативни тржни центар који ће у потпуности изменити изглед овог дела града. Поред овог пројекта, од 1. октобра очекује се почетак прве фазе радова на реконструкцији зграде некадашње Модне куће “ 22. децембар”, коју је Републичка дирекција за имовину пренела у својину општине.

У наредном периоду очекује се почетак радова на реконструкцији зграде Прве месне заједнице и терена у Соколском дому, а настављају се радови на изградњи и инфраструктурном опремању индустријске зоне – додао је председник Антић.

Један овако велики пројекат општина Ћуприја не би могла да реализује без помоћи Владе Републике Србије, јер вредност радова далеко превазилази комплетан општински буџет. Поред СМП-а чија ће фабрика ускоро бити пуштена у рад, отворени смо и за нове инвеститоре који ће своју пословну прилику за отварање погона видети управо на тлу Ћуприје.

This slideshow requires JavaScript.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП