НАГРАДЕ ЦРВЕНОГ КРСТА ДОБРОВОЉНИМ ДАВАОЦИМА КРВИ

Много слогана прате акције добровољног давања крви како би подстакли људе да размишљају о хуманости и свакодневној потреби за драгоценом течношћу. Има људи којима и није потребно подсећање. Они осећају припадност армији добровољних давалаца и свака три месеца одазивају се редовним акцијама. Ако ситуација налаже неретко то буде и чешће, како би спасили животе других. Добровољни даваоци тај осећај једноставно не могу да објасне. Кажу да је довољно учинти то први пут, а онда све иде само, неком снагом воље и свешћу која се пробуди у човеку, баш када је потребно помоћи.

Тако је било и у петак, 10. јуна, у просторијама Црвеног крста “на бункеру”, у улици Булевар војске 67, где је сада и званично седиште Општинске организације Црвеног крста Ћуприје. Завод за тренсфузију крви из Ниша редовно спроводи акције у сарадњи са ћупријским Црвеним крстом. Представници завода су задовољни одзивом добровољних давалаца, а активисти Црвеног крста традиционално добро припреме акцију, тако да је задовољство обострано.

Слађан Младеновић, секретар ООЦК Ћуприје је посебно апострофирао данашњу акцију, јер се дешава у светлу предстојећег Светског дана добровољних давалаца крви, који је 14. јуна. Тим поводом уручена су и пригодна признања добровољним даваоцима, који имају више од пет, 10, 20 или тридесет давања драгоцене течности.

Према речима Младеновића Црвени крст Ћуприје сада се налази “на бункеру”, у улици Булевар војске бр 67. Ту је смештена и Народна кухиња, која од понедељка до петка редовно прави и издаје оброке корисницима са евиденцје Центра за социјални рад, а њих је тренутно око 500.

Секретар Општинске организације Црвеног крста Ћуприје Слађан Младеновић захвалио се локланој самоуправи која је за потребе Народне кухиње, ове године, из буџета издвојила четири милиона динара.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП