НАЈАВА САЈМА ОБРАЗОВАЊА У ЋУПРИЈИ – НОУФЕСТ 2018

Шести Регионални сајам образовања – НОУфест 2018  одржаће се 15. и 16. марта, у Хали спортова “АДА” у Ћуприји, у организацији Регионалног тима подршке за науку, образовање и уметност – НОУ тим, а под покровитељством општине Ћуприја.

Под слоганом „Пут знања – пут успеха” овогодишњи НОУфест  биће право место за ђаке, будуће студенте, професионалце, али  и родитеље, за упознавање са програмима школа и факултета из Србије, потенцијалним послодавцима и будућим професијама, али и место нових знања, познанстава и искустава.

Сајам образовања НОУфест 2018  ће бити отворен од 10:00 до 16:00 сати, а свечано отварање је заказано за четвртак од 10:00 сати.

Главни програм сајма чине презентације 39 факултета и високошколских установа са свих универзитета у Србији, који ће своје студијске програме представљати првог дана сајма, 15. марта. Одлична прилика за све будуће студенте из Поморавља да се на једном месту информишу о условима уписа, студијским програмима, стипендијама и другим могућностима које пружају високошколске установе у Србији.

У петак, 16. марта,  у оквиру НОУфеста, биће одржан други по реду Сајам запошљавања у сарадњи са Националном службом за запошљавање. Сви заинтересовани имаће прилику да остваре директан контакт са преко 20 послодаваца који имају потребу за запошљавањем нових кадрова.

Средње школе из Поморавља своје образовне профиле представиће такође у петак 16. марта.  Свим будућим средњошколцима и њиховим родитељима, биће доступне детаљне информације, које им могу помоћи при упознавању са програмима и начинима рада поморавских средњих школа.

Тема овогодишњег сајма образовања је „У шта верујемо” а кроз интересантна предавања  „Да ли је Земља ипак равна плоча?” и „Верујете ли у све што чујете?” покушаћемо да отворимо питања критичког односа према свакодневним информацијама које допиру до нас.

Какав је наш однос према садржајима са којима се путем медија свакодневно сусрећемо и колико дате садржаје преиспитујемо стављајући их у реални контекст наше стварности?

Осим ових предавања, пратећи програм чине:

 1. Презентација Фондације Темпус – Еразмус+ са предавањима:
 • Могућности за професионално усавршавање наставника и проналазак партнера кроз Еразмус+ платформе и мреже,
 • Еразмус+ пројекти за мобилност и сарадњу школа,
 • Систем подршке наставницима у извођењу активности каријерног вођења и саветовања
 • Избор и планирање каријере
 • Еуропасс: твој алат за представљање знања и вештина,
 • Еразмус+ могућности за мобилност студената и младих;

 

 1. Програм Достигнућа младих са предавањем:
 • Предузетништво младих и рад ученичких компанија
 1. Др Јелена Радовановић И Владан Младеновић са предавањем:
 • ИКТ подршка и вршњачко учење у настави природних наука

 

Улаз је, као и ранијих година, бесплатан за све посетиоце, а за организоване посете ученика из Јагодине и Параћина обезбеђен је бесплатан превоз редовном линијом превозника ЕУРОЛИН из Параћина.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП