НАЈЗАД ВЕЋИ БРОЈ ОТПУСТА НЕГО ПРИЈЕМА, АЛИ ТЕК НАМ ПРЕДСТОЈЕ ПРАЗНИЦИ

Ако узмемо у обзир да је пре две недеље на ковид одељењима у Општој болници на лечењу било 116 пацијената, а да их сад има 83, може се рећи да је дошло до благог пада броја заражених, односно до заравњења епидемиолошке криве. То није за опуштање, али јесте одређени позитиван помак – каже заменик директора Опште болнице у Ћуприји др Иван Милојевић.

Повољнија епидемиолошка ситуација у Ћуприји огледа се и у мањем броју првих прегледа у ковид амбуланти. До пре неколико дана их је било у просеку преко 50, онда од 30-40, а сада је то двадесетак прегледа дневно. Тренутно делују обећавајуће и подаци Завода за јавно здравље – наставља др Милојевић.

Према најновијој статистици бележи се око сто нових случајева дневно у целом округу. Моји највећи страхови у овом моменту тичу се предстојећих празника, Ускрса и Првог маја, јер се бојим да ће се грађани опет опустити и те дане обележити онако како смо претходних година то навикли. Без обзира што су такве жеље очекиване и сасвим нормалне, мислим да је то и даље луксуз који себи не можемо да приуштимо.

Ђаци се од понедељка враћају у школске клупе, што ће можда у неку руку бити нови епидемиолошки изазов, али живот мора да се настави. Уколико се у довољној мери буду поштовале превентивне мере и буде наставило са вакцинацијом, само онда нећемо поново доћи у неприхватљиву ситуацију из које смо тек почели да излазимо – сумирао је др Милојевић.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП