НАПРАВЉЕН ЕЛЕКТРОНСКИ РЕГИСТАР ОБЈЕКАТА У ЈАВНОЈ СВОЈИНИ

Завршетком пројекта “Ефикасно и ефективно управљање имовином у Нишу и Ћуприји кроз увођење географско-информационог система” општина Ћуприја добила је први комплетан регистар објеката у јавној својини, у електронској форми. То значи да ће од сада на линку https://gis.ni.rs/portal/apps/sites/#/javna-imovina-cuprija са само пар кликова моћи да се добију подаци о непокретностима у власништву локалне самоуправе. 

Радећи на овом пројекту стекли смо ново знање и искуство из области управљања јавном својином. Такође, створили смо основу за успостављање географско-информационог система на територији општине Ћуприја – рекао је на конференцији за медије Јовица Антић, председник општине Ћуприја.

Циљ пројекта је повећање ефикасности и транспарентности јавне управе кроз унапређење управљања имовином. Посебно бих се захвалио Граду Нишу што је одабрао Ћуприју као партнера и свим запосленима у Општинској управи за ефикасан и ефективан рад на увођењу географско-информационог система у протеклих 18 месеци.

Спровођењем пројекта Општина Ћуприја је већ успела да озакони тринаест јавних објеката који су одабрани по приоритету. Финансиран је од стране Европске уније са 220 700 евра, и осим озакоњења објеката обухвата управо формирање електронског регистра непокретности – објаснила је Светлана Костић, општинска већница за урбанизам и координаторка пројекта.

На сајту општине Ћуприја кликом на линк од сада можете да добијете један добар картографски приказ, на коме су тачно обележени сви објекти у јавној својини, а кликом на одређени објекат добићете детаљније информације о њему. Ово је посебно важно за наше грађане, за запослене у јавним и другим институцијама, али и за потенцијалне инвеститоре који на овај начин могу да дођу до потребних информација о браунфилд и гринфилд локацијама на територији општине Ћуприја.

 

Овај медијски пројекат је суфинансиран средствима општине Ћуприја. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП