НЕМА ПРОДУЖЕТКА ПОПИСА У ЋУПРИЈИ, ЗА НЕПОПИСАНА ЛИЦА ОТВОРЕН ИНФО ТЕЛЕФОН

Попис становништва у 2022. години на територији општине Ћуприја званично је завршен. На територији коју покрива општина Ћуприја, према незваничним подацима Републичког завода за статистику, пописано је укупно 29.395 лица , док је на претходном попису 2011. године било 30.645 лица. Према речима Милице Цветковић, председнице пописне комисије, пописивачи су пописали 15.428 домаћинстава, односно кућа и станова а попис је протекао у најбољем реду.

“У овај број пописаних лица ушла су и привремено присутна лица, студенти и лица која због посла бораве на територији општине Ћуприја, као и привремено одсутна лица, лица која до годину дана нису присутна као и лица која на дужи временски период нису присутна на територији општине Ћуприја. Већих проблема на терену није било, и задовољни смо како одзивом грађана тако и радом пописисвача, додаје председница комисије.

Грађани који из било ког разлога нису пописани, могу се јавити на број дежурног инфо центра 815-09-09 а у складу са прописаном процедуром, попис ће се наредних шест дана обављати преко телефона. Грађани могу да се јаве од 8 до 20 часова.

Уколико у наведеном периоду у коме је организовано дежурство, не буде позива грађана заинтересованих за пописивање, дежуство се прекида.

Прелиминарни резултати пописа биће познати до краја новембра.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.