НЕМА ПРОДУЖЕТКА ПОПИСА У ЋУПРИЈИ, ЗА НЕПОПИСАНА ЛИЦА ОТВОРЕН ИНФО ТЕЛЕФОН

Попис становништва у 2022. години на територији општине Ћуприја званично је завршен. На територији коју покрива општина Ћуприја, према незваничним подацима Републичког завода за статистику, пописано је укупно 29.395 лица , док је на претходном попису 2011. године било 30.645 лица. Према речима Милице Цветковић, председнице пописне комисије, пописивачи су пописали 15.428 домаћинстава, односно кућа и станова а попис је протекао у најбољем реду.

“У овај број пописаних лица ушла су и привремено присутна лица, студенти и лица која због посла бораве на територији општине Ћуприја, као и привремено одсутна лица, лица која до годину дана нису присутна као и лица која на дужи временски период нису присутна на територији општине Ћуприја. Већих проблема на терену није било, и задовољни смо како одзивом грађана тако и радом пописисвача, додаје председница комисије.

Грађани који из било ког разлога нису пописани, могу се јавити на број дежурног инфо центра 815-09-09 а у складу са прописаном процедуром, попис ће се наредних шест дана обављати преко телефона. Грађани могу да се јаве од 8 до 20 часова.

Уколико у наведеном периоду у коме је организовано дежурство, не буде позива грађана заинтересованих за пописивање, дежуство се прекида.

Прелиминарни резултати пописа биће познати до краја новембра.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП