НОВА КИНЕСКА ИНВЕСТИЦИЈА ВРЕДНА ДВА МИЛИОНА ЕВРА

Општина Ћуприја и кинеска компанија „Ђон Ћао Ненгјуен Гђи“ потписале су уговор о закупу хале бивше штампарије “Младост”, површине 1500 квадрата, у којој ће бити отворен погон за производњу пластичних гранула. Кинески инвеститор у првој фази ће запослити 50 радника, а у плану је изградња нове хале у Индустријској зони, у којој ће у производњи бити ангажовано још око 150 људи. 

Према речима председника општине Ћуприја Нинослава Ерића, на простору бившег графичког предузећа „Младост“ полако ниче мали индустријски парк. Наиме, како смо раније објавили, „Еурофибер“ је намеран да преузме простор и раднике садашње „Тибет моде“ и започне производњу чарапа. Они ће у Ћуприју довести још једну кинеску компанију, трећу у свету по производњи овог одевног предмета. Уз „Ђон Ћао Ненгјуен Гђи“ са којим је Општина данас потписала уговор о закупу хале у власништву локалне самоуправе, стварају се услови за стварање кинеског индустријског парка.

Куан Си Хе, власник компаније која ће ускоро у Ћуприји прерађивати пластику, каже да је задовољан понуђеним условима и да је Ћуприја добила предност у односу на остале градове у Србији. На овај начин, он и његова фирма желе да помогну Ћуприји у преради рециклажног отпада и тиме смање загађеност околине – рекао је Куан Си Хе.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП