НОВА ОПРЕМА ЗА ПРИПРЕМУ ОБРОКА И У НАРОДНОЈ КУХИЊИ У ПАРАЋИНУ

Поводом обележавања пола века пословања у Србији, Кока-Кола систем донирао је опрему за 12 кухиња у Србији.

Председник Црвеног крста Србије проф. др Драган Радовановић, и генерални директор компаније Кока-Кола ХБЦ Србија Светослав Атанасов посетили су народну кухињу у просторијама Црвеног крста у Параћину. Посета је организована поводом донације народним кухињама која је најављена у октобру 2018. године, а реализована је у оквиру обележавања 50 година пословања Кока-Кола система у Србији.

Осим народне кухиње у Параћину, шпорете, казане, машине за сечење и припрему хране у укупној вредности од 6 милиона динара добило је још 11 народних кухиња широм Србије.

“Поносни смо што данас имамо прилику да се уверимо колико је нова опрема важна за квалитетнију и бржу припрему оброка, посебно имајући у виду значај народних кухиња за велики број грађана Србије. На донацију и помоћ народним кухињама гледамо као на најхуманији гест, јер је Кока-Кола систем управо овим гестом подржао хиљаде породица и деце у Србији”, изјавио је председник Црвеног крста Србије проф. др Драган Радовановић.

Црвени крст Србије управља радом 76 народних кухиња чије услуге користи више од 35 хиљада људи. Трећину свих корисника народних кухиња чине деца. У Параћину има 750 корисника народних кухиња, а оброке на дистрибутивном пункту у просторијама Црвеног крста свакодневно добија 350 људи.

“Као компанија која више од пола века послује у Србији, увек смо настојали да пружамо грађанима више од најквалитетнијих напитака. Зато смо поносни што из дана у дан видимо да је наш допринос видљив широм Србије, а посебно нас радује што смо са нашим дугогодишњим партнерима стали уз грађане Параћина којима је наша помоћ најпотребнија”, изјавио је Светослав Атанасов, генерални директор компаније Кока-Кола ХБЦ Србија.

Опрема за припрему оброка у народним кухињама широм Србије донирана у је сарадњи са Црвеним крстом Србије и Фондом Б92.

 

*Овај медијски пројекат је суфинансиран средствима Општине Параћин

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП