НОВА ШКОЛСКА ГОДИНА У БАТИНЦУ ПОЧЕЋЕ У НОВОЈ ШКОЛИ

Ученици подручне школе “Вук Караџић” у Батинцу нову школску годину започеће у новим клупама, у новој школи. Изградња објекта површине око 400 квадрата започета је пре деценију и по и дуго је због проблема са склапањем уговора са тадашњим извођачем радова била у такозваној “сивој градњи”. Након спровођења нових јавних набавки интензивирани су радови на спољашњем и унутрашњем уређењу, а ових дана очекује се и званична примопредаја објекта чија је вредност око 14 и по милиона динара.

Објекат су у присуству извођача обишли Јовица Антић, председник општине Ћуприја, Владимир Васиљевић, заменик председника општине и Ђорђе Нешковић, општински већник за образовање, који су били задовољни виђеним.

Радове је у потпуности финансирало Министарство просвете. Њихов завршетак трајао је дуже него што је требало због непредвиђених околности, али ускоро ће и ова инвестиција бити успешно реализована. Истовремено траје и реновирање матичне школе у Ћуприји, што ће у коначном унапредити образовање у општини Ћуприја – истакао је председник Антић.

Зграда школе је термоизолована, урађена је комплетна водоводна и канализациона мрежа, постављена нова столарија, подови и инсталације, урађено грејање и нови мокри чворови. Оно што нас очекује јесу завршни радови на уређењу дворишта и постављању ограде, које ће заједнички финансирати локална самоуправа и мештани Батинца – наводи Ђорђе Нешковић, општински већник задужен за просвету.

Имамо три учионице, наставничку канцеларију, ђачку кантину са кухињом, одрађена је нова котларница, нови тоалети. Пошто објекат нажалост има веће капацитете од тренутног броја школске деце у селу, идеја локалне самоуправе је да овде наставу похађају и предшколци и основци. Наравно, тај корак ћемо предузети тек након консултација са школом, Предшколском установом и родитељима.

Према речима Ђорђа Нешковића примопредаја објекта се очекује одмах након добијања употребне дозволе, а поред 12 ученика своје место у новој школској згради наћи ће и петоро деце која тренутно похађају вртић.

This slideshow requires JavaScript.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП