ДОБРА ПОСЕЋЕНОСТ ИЗЛОЖБЕ МИЛАНА КОЊОВИЋА УПРКОС ЕПИДЕМИЈИ, У НОВЕМБРУ “НОЋ МУЗЕЈА”

За две недеље изложбу “Континуитет у уметничком стваралаштву Милана Коњовића” видело је више од 600 посетилаца, што је задовољавајући број ако се узме у обзир актуелна епидемиолошка ситуација – каже Новак Новаковић, директор Музеја “Хореум Марги-Равно”. Изложба је обухватила избор од 20 слика које су део богатог сликарског опуса овог признатог уметника, који је иза себе оставио преко шест хиљада дела. 

Епидемија је пред установе културе поставила нове изазове, а ћупријски музеј успео је да своје програмске активности прилагоди новим околностима – објашњава Новак Новаковић.

Ми смо се трудили да и поред незавидних услова за рад културних институција приредимо ову изложбу у складу са препорукама, и могу вам рећи да ни запосленима ни посетиоцима није било нимало тешко да испоштују све превентивне мере. Тако смо успели у намери да будемо одговорни и да истовремено уживамо у врхунској уметности.

Једна од најатрактивнијих манифестација у нашем календару свакако је “Ноћ музеја”, која се обично одржава у мају. Ове године је из познатих разлога одложена за другу недељу новембра, уз напомену да се може десити да је због ковида-19 на крају и не буде – истиче директор градског музеја.

“Ноћ музеја” заправо је финале Недеље музеја, током које традиционално одржавамо археолошке и уметничке радионице за децу школског узраста. План је да их, ако временски услови буду погодни, одржимо на отвореном, али ако Кризни штаб затвори музеје одржаћемо их онлајн. За саму “Ноћ музеја” приредићемо десету Колективну изложбу Завичајног клуба ликовних уметника Ћуприје и мислим да ће то бити пун погодак.

Према речима директора Новаковића, годишња изложба радова ћупријских уметника засигурно ће наћи своје место у галеријском простору музеја без обзира на ток епидемије. Уколико због рестриктивних мера не буде могуће званично отварање са публиком, поставку ће свакако бити могуће погледати уз поштовање свих прописаних мера заштите од ширења коронавируса.

Овај медијски пројекат је суфинансиран средствима општине Ћуприја. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП