НОВИ БУНАРИ У СУПСКОЈ И НА СТРЕЛИШТУ ЗА ВИШЕ ВОДЕ У ГРАДУ

Председник општине Јовица Антић информисао је чланове Општинског већа о разговору који су вођени са руководством општине Параћин ради побољшања водоснабдевања два града. Ново извориште у Супској ће водом снабдевати Индустријску зону „Добричево“ али ће количина воде из овог правца ићи и у водосистем града.  Истакнуто је да ће из општинског буџета бити финансирана изградња још два бунара, па се очекује да ће наредне године водоснабдевање Ћуприје бити неупоредиво боље.

После одржаних јавних расправа у периоду од 1. до 16. новембра, предлог ревизије буџета за 2022. годину нашао се пред члановима општинске владе. Коначну одлуку, после позитивне одлуке већника, даће Скупштина општине на наредном заседању.

Након Одлуке о измени буџета већници су позитивно реаговали и на полугодишњу информацију о усклађености планираних и реализованих активности јавних предузећа чији је оснивач општина.

Седницу су затворила два захтева. Први захтев поднело је ЈКП “Равно 2014“ за сагласност на, скупштинском одлуком, већ одобрени део буџетских субвенција. Овај пут захтев се односио на набавку камиона кипера за потребе одржавања путева у износу од 6.480.000 динара. Други захтев пред већнике је стигао из Центра за социјални рад. Реч је о набавци новогодишњих пакетића за децу чији су родитељи корисници права новчане социјалне помоћи. И овај захтев чланови Општинског већа једногласно су подржали, па ће 167 малишана, старости до 12 година, новогодишње жеље обогатити и пакетићима.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП