ОБРАТИТЕ ПАЖЊУ НА ДАТУМ ИСТЕКА РЕГИСТРАЦИОНЕ НАЛЕПНИЦЕ

Припадници Управе саобраћајне полиције у наредном периоду појачаће контролу у циљу откривања прекршаја управљања возилом након истека рока важења регистрационе налепнице. За откривање и документовање прекршаја користиће и камере за видео-надзор саобраћаја у градовима, на аутопутевима и граничним прелазима, као и нове камере на патролним возилима – саопштено је Телевизији Поморавље.

Из Управе саобраћајне полиције подсећају грађане да након 60 дана од дана истека важења регистрационе налепнице, није могуће извршити њено продужење са истом регистарском ознаком, већ је неопходно вратити регистарске таблице и поднети захтев за издавање нове саобраћајне дозволе и регистрације, што значајно увећава трошкове продужетка.
Полицијски службеник који у саобраћају затекне возача који управља возилом коме је истекао рок важења регистрационе налепнице издаће возачу прекршајни налог, а возило ће искључити из саобраћаја и од возача одузети регистарске таблице.

Законом о безбедности саобраћаја на путевима прописано је да моторно и прикључно возило не сме да учествује у саобраћају на путу након истека рока важења регистрационе налепнице. Власник односно корисник регистрованог возила, који у року од 60 дана од истека важења налепнице не поднесе захтев за издавање нове, дужан је да врати регистарске таблице органу који је исте издао, чак и када такво возило не користи у саобраћају.

За власнике, односно кориснике возила који не врате регистарске таблице у року од 60 дана од дана истека важења регистрационе налепнице, Законом о безбедности саобраћаја на путевима је прописана новчана казна у износу од 10 000 до 20 000 динара, уколико се ради о физичком лицу, 20 000 динара уколико је власник или корисник предузетник, и новчана казна од 50 000 до 600 000 динара ако се ради о правном лицу.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП