ОДВРНУЋЕМО КЊИГЕ ДО ДАСКЕ

Да би живот био као бајка читајте књиге – поручили су малишани на обележавању Светског дана дечије књиге, које је одржано у Народној библиотеци “Душан Матић”. Тим поводом библиотека је расписала конкурс за најбољу СМС поруку посвећену књизи, па су награђенима уручена признања.

Најбољи СМС написала је Василиса Милојковић, друго место припало је Стефану Богдановићу, а трећу награду поделиле су Петра Миљковић и Љубица Милојевић.

Посебну част библиотеци и њиховом конкурсу учинили су основци школе “Никола Тесла” из Београда, чланови литерарне секције, чији је члан Растко Живак послао СМС следеће садржине: “Одврнућемо књиге до даске, скинућемо читалачке маске, покренућемо револуцију књига, доста нам је незваничних брига”.

Свој допринос обележавању Дана дечије књиге дала је и васпитачица Предшколске установе “Дечја радост”, Зорица Живановић, која је представила “Зокине приче”, сликовницу која својим садржајем, сликама и кратким причама на едукативан и шаљив начин упознаје малишане са свакодневним животним појавама.

Светски дан дечије књиге обележава се 2. априла. Установљен је 1967. године, у част и славу Ханса Кристијана Андерсена.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП