ОДРЖАН НАУЧНИ СКУП У ОРГАНИЗАЦИЈИ СХУКС-А

У амфитеатру Академије васпитачко-медицинских струковних студија одржан је научни скуп на коме је тема била синдром хроничног умора. Организатор је Удружење оболелих од синдрома хроничног умора и кризе свести (СХУКС).

Синдром хроничног умора је озбиљно обољење које је у свету попримило епидемијске размере. Особе са синдромом хроничног умора најчешће се жале на дуготрајну и исцрпљујућу слабост, болове у зглобовима и мишићима са симптомима сличним грипу, имају проблеме са спавањем и рационалним мислима.

Како би се шира популација упознала са овом болешћу, у Ћуприји је пре непуних годину дана формирано прво и једино Удружење оболелих од синдрома хроничног умора и кризе свести у Србији, које је уједно било и иницијатор научног скупа посвећеном овом обољењу. Удружење оболелих од синдрома хроничног умора и кризе свести, тренутно броји 50 чланова, а основано је на иницијативу Ине Игњатовић.

На скупу су говорили професор др Бранислав Миловановић, интерниста-кардиолог, доцент Миломир Милановић, инфектолог Клинике за инфективне и тропске болести са ВМА и Гордана Пушара, председница Удружења особа са инвалидитетом.

This slideshow requires JavaScript.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП