ОДРЖАНА 13. СЕДНИЦА СО ЋУПРИЈА

На дневном реду 13. редовне седнице Скупштине општине Ћуприја нашле су се тачке које су разматране и усвојене на претходним заседањима Општинског већа и као такве прослеђене на разматрање и усвајање одборницима.

Прва тачка односила се на измену и допуну Одлуке о локалном буџету а како је у образложењу назначено, разлог ребаланса буџета је измирење обавеза за завршетак фабрике СМП Аутомотив. Одборници су усвојили предлог Одлуке о јавним паркиралиштима чија су измена односила на усклађивање правилника у делу који се односи на паркинг места предвиђена за инвалидна лица. Пред одборницима се нашао и план детаљне регулације радне зоне у КО Мијатовац којим се утврђују границе и прецизно одређују катастарске парцеле које ће у наредном периоду бити дефинисане као грађевинска зона. Укупна површина будуће радне зоне је 4, 4 хектара, а у стратешком плану означена је као једна од најатрактивнијих локација за инвестирање у различите привредне делатности.

Усвојен је и извештај о утрошеним средствима за потребе народне кухиње Црвеног крста а за ову годину локална самоуправа определила је 4 милиона динара, који ће бити утрошени за припрему оброка, које користи 500 најугроженијих становника општине. У оквиру тачке разрешења и именовања, дужности су разрешени председник и члан Радног тела МЗ Кованица, Мирко Живковић и Драган Петровић, док је за новог председника радног тела изабран Мирослав Милошевић а Мирко Живковић за члана.

 

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП