Одржана 18. редовна седница Општинског већа

Већници општине Ћуприја заседали су редовно, 18. пут. Централна тема седнице било је пројектно суфинансирање у области јавног информисања за 2016. годину, односно наративни и финансијски извештаји медија чији рад и активност у области јавног информисања покривају територију општине Ћуприја.

Према оцени општинских већника, чији став је у свом излагању изнео Миленко Микић, кроз пројекат “Ћуприја из свих углова”, Телевизија “Поморавље” у потпуности је испунила задатак објективног, правовременог и свеобухватног извештавања, као медиј који је свој програм на прави начин прилагодио потребама грађана општине Ћуприја и чији садржаји су постали препознатљиви међу гледаоцима. Телевизија “Поморавље” истакла се као главни извор информисања других новинарских посленика у региону. Међу медијима који су као извор информација консултовали портал, YouTube канал и Facebook страницу ове медијске куће могу се издвојити РТС, дневни листови Курир и Блиц, новинске агеније Бета и Танјуг, али и сви локални медији са територије Поморавског округа и подручја читаве Србије. Извештаји и свих осталих медија усвојени су без дискусије.

Предмет 18. редовне седнице Општинског већа било је и расписивање јавног конкурса за именовање директора ЈКПРавно 2014”, финансијски план Центра за социјални рад и Предшколске установе “Дечија радост” за 2017. годину, као и Правилник о поступку одобравања програма којима се остварују потребе и интереси грађана општине Ћуприја у области спорта, који има за циљ подизање транспарентости финансирања сфере спорта на виши ниво.

Чланови Општинског већа дали су сагласност за прибављање два објекта у јавну својину општине Ћуприја. Реч је о хали и магацинском простору некадашње штампарије “Младост”, при чему ће један од ових објеката бити намењен ширењу производних капацитета текстилне компаније “Тибет мода”, а други за складиштење атлетске стазе коју ће Атлетски савез Србије поклонити општини Ћуприја, након Европског дворанског првенства.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП