ОДРЖАНА 76. УЛИЧНА ТРКА МЕМОРИЈАЛ “АЛЕКСАНДАР АЦА ПЕТРОВИЋ”

Вид Ботулин, млади атлетичар из Словеније, победник је трке вечери “Мирослав Трле Павловић”, у конкуренцији сениора, на три хиљаде метара. Тиме је закључено 76. издање најстарије уличне трке у Европи.

Ћуприја је, као и увек, била добар домаћин, овога пута гостима из Бугарске, Словеније и Хрватске. Домаћи атлетичари у граду на Великој Морави осећају се као код куће. Тако и треба да буде, јер су многи гости изговорили исту реченицу: “Овде нам је лепо и желимо да дођемо поново”. Наравно, увек се помиње име великог шампиона Драгана Здравковића, који је алфа и омега у организацији овако успешних уличних трка, много година уназад.

Време није погодовало гледаоцима али је зато пријало атлетичарима. Трке су биле занимљиве, брзе и неизвесне.

Треће место у трци сениора заузео је Иван Андрејев из Бугарске, други је био Милош Малешевић, а први старији јуниор Вид Ботулин из Словеније, који ће и наредне години трчати у Ћуприји, али сада као сениор.

Као и увек, тркачи из Новог Пазара били су најбројнији. Њихов тренер Рифат Зилкић, већ годинима ствара шампионе. Елзан Бибић је пет пута побеђивао у Ћуприји. Овога пута блистала је Сеима Мурић, у трци старијих јуниорки на 1500 метара. Код момака најбржи је био гост из Суботице Дарио Башић Палковић. Наш Алекса Милановић завршио је трку на трећем месту.

Велику пажњу публике привукли су млади атлетичари, девојчице и дечаци, ученици ћупријских основних школа. Гледајући њих, Ћуприја не треба да брине за своју атлетску будућност.

“Стварамо услове за нове шампионе”, рекао је председник Скупштине општине Ниснолав Ерић на додели медаља победницима сениорске трке.

Овогодишња трка прошла је без легендарне Вере Николић, која нас је напустила непосредно пре отврања атлетског стадиона. Њој у част и у част осталих ћупријских атлетских легенди, које више нису међу живима, трчало се на 76. уличној трци Меморијал “Александар Аца Петровић.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП