ОДРЖАНА ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ “ОД МАЧА ДО КУБУРЕ”

У Народној библиотеци “Душан Матић” одржана је промоција књиге “Од мача до кубуре”, аутора Младена Ђорђевића и Милоша Петковића.

“Да бисте приволели данашње генерације да се интересују за историју, а нарочито ону националну, морате им је представити на њима близак и занимљив начин. Са том идејом смо и приступили писању ове књиге, која је у најкраћем наш допринос популаризацији историје, која понекад уме да буде тешка и непријемчива”, рекли су аутори књиге.

Ово дело говори о неким од најистакнутијих јунака српске историје од Средњег века, па све до устаничких ратова и догађајима које су они обележили, а морам да признам да проналажење грађе, упркос бројним историјским изворима, није било нимало лак задатак, каже Младен Ђорђевић.

“Српска митологија и приче из народне традиције доста се разликују од неких других попут германске или нордијске, а Младен и ја смо приметили да је илустративно врло сиромашна. Стога смо се потрудили да нарацијом наше јунаке што сликовитије опишемо, а усто књига обилује ефектним илустрацијама”, објашњава Милош Петковић.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП