ОДРЖАНА СЕДНИЦА САВЕТА ЗА МЛАДЕ ОПШТИНЕ ЋУПРИЈА

Након што је пре месец дана донета одлука о формирању Савета за младе и именовању Ненада Јовановића на место општинског већника за омладинску политику, општина Ћуприја ушла je у круг од свега четрдесет општина у Србији које на највишем нивоу локалне власти имају особу који се бави унапређењем статуса младих људи у локалној заједници.

Савет има једанест чланова и чине га представници ђачких парламената, педагози, образовни радници, представници Центра за социјални рад, млади привредници и спортисти, а више од половине чланова су управо млади људи.

Након конститутивне, недавно је одржана и прва радна седница на којој су чланови Савета разматрали предлог Локалног акционог плана за младе којим ће се ближе дефинисати омладинска политика, као и правци развоја и јачање омладинског активизма. Како се омладинском политиком у граду дуги низ година нико није бавио, закључак Савета је да се у наредном периоду интензивирају активности на промоцији, деловању и оснаживању Канцеларије за младе.

Један од задатака Савета за младе јесте да омогући укључивање младих у све делове друштвеног живота, да учествује у изради активности у свим областима од значаја за младе, а све у циљу праћења и унапређивања омладинске политике на локалу.

У складу са програмским активностима Савета, током летњег периода биће реализовано неколико пројеката Одлучионице. Један од њих је пројекат “Баци риму” који се реализује у сарадњи са омладинским хором “Радар”, док је позитивно оцењен и предлог пројекта за учешће на семинару у манастиру Прохор Пчињски.

Чланови тела које ће се бавити проблемима и потребама младих у нашој општини сагласни су и у томе да је неопходно да се у догледно време одреди посебан простор у граду који ће бити намењен искључиво младима.

 

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП