ОМАЖ АКАДЕМИКУ ДРАГОСЛАВУ МИХАИЛОВИЋУ ЗА ДАН ГИМНАЗИЈЕ

Ћупријска Гимназија, свој дан, 114 година постојања и рада обележила је целонедељним спортским и културним дешавањима а круна овогодишње свечаности била је позоришна представа, која је уприличена као својеврсни омаж најистакнутијем Гимназијалцу, писцу и академику Драгославу Михаиловићу. Гимназија има дугу и успешну традицију у драмском стваралаштву, и до сада су чланови Креативног тима Гимназије, ученици и професори, успели да релаизују неколико веома запажених позоришних представа, које су по квалитету одавно изашле из оквира аматерских, заједничка је оцена чланова Креативног тима Гимназије.

Оно на шта смо као колектив веома поносни, јесу успеси наших ученика на такмичењима из готово свих предмета, што заправо и јесте најбољи показатељ ажурности и стручности предавача и преданог рада које ученици наше школе улажу у своје образовање. Зато је излишно и говорити о томе да највећи број ученика који понесу диплому ћупријске Гимназије, успешно уписује и завршава готово све факултете, са поносом говори Дарко Миљанић, директор Гимназије.

Велику част Гимназији указао је и руски шаховски велемајстор Михаил Иванов, који је са ћупријским гимназијалцима, одуграо симултанку и тиме отворио целонедељна школска спортска надметања. До краја недеље, биће одржани турнири у баскету, малом фудбалу, стоном тенису и штафета, у којој ће учествовати и ученици и професори Гимназије.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП