ОПШТИНСКО ВЕЋЕ УСВОЈИЛО ПРЕДЛОГ ОДЛУКЕ О БУЏЕТУ

Општинско веће усвојило je предлог одлуке о буџету општине Ћуприја за наредну годину, који износи милијарду 764 милиона 923 хиљаде динара.

Буџет је развојни, заснован на реалним изворима финансирања и омогућује завршетак започетих и планирање нових пројеката – рекао је председник општине Јовица Антић. Он је навео да је за потребе управљања и одржавања саобраћајне инфраструктуре издвојено 70 милиона динара и навео рехабилитацију централних градских улица, реконструкцију тротоара у улици Цара Лазара, уређење стаза и паркинга у улици Доктора Семашка, као и унапређење и развијање инфраструктуре у сеоским срединама.

Посебну ставку чини наставак уређења Индустријске зоне “Добричево”, која се припрема за долазак нових инвеститора – рекао је председник Антић.

Он је посебно апострофирао да се већ почетком 2022. године очекује завршетак изградње Спомен фонатане, у знак сећања на НАТО агресију и почетак изградње трга на раскрсници улица Цара Лазара, Анђе Ранковић и Миодрага Новаковића, (иза Меркатора) који ће носити име Стефана Првовенчаног и у чијем ће средишту бити споменик овом српском краљу. Реконструкција трга радиће се у неколико фаза.

Као и до сада значајна средства биће издвојена за социјална давања по различитим основама, за спорт и омладину, културу и информисање, школство, пољопривреду и рурални развој, екологију, локални економски развој и здравствену заштиту.

Председник Антић је напоменуо да општина Ћуприја и даље троши велика средства за отпалту дуговања Дома здравља, која на годишњем нивоу достижу и до 100 милиона динара. То је новац који бисмо радо потрошили на побољшање живота у општини али дуговања која су настала у ранијем периоду, нерационалним и неодговорним пословањем и понашањем сада ми измирујемо. И то ће ускоро бити завршено, и када су у питању повериоци, и када су у питању запослени – закључио је председник Антић.

Почетак 56. седнице Општинског већа обележио је леп гест чланице већа Лепосаве Мијушковић која је свима који су били на седнци поклонила по један сувнир, поводом предстојећих празника.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП